• scissors
  30. november 2010ic3dkfjern, web

  Vinteren har ramt Danmark tidligt i år. Til trods for DSB selvsikkert meldte ud at de var klar til vinteren i år, så har Banedanmark tilsyneladende ikke helt været det. Flere steder har der været problemer med sporskifter, grundet fygesne og manglende varme i sporskifterne. Til morgen var den så helt galt i Hvidovre Fjern (Hif), da et sporskifte drillede, og flere pendlere var omkring tre timer om at komme fra Hedehusene (Hh) til Københavns Hovedbanegård (Kh). Trafikken forventes dog genoptaget som normalt kl. 14.00.

  Tilføjelse 30. november, kl. 23:45: Trafikken blev genoptaget i Hif som meldt ud af DSB. Men det var ikke kun sporskifter og signaler som drillede i dag. DSB havde også flere materielfejl og alt i alt, så har det været kaosdag for DSB, med massive forsinkelser fra Øst mod Vest. Flere IC4-tog var også erstattet af IC3-togsæt. Ligeledes kørte S-banen med store forsinkelser, til trods for driften var indskrænket til 20-minutters drift. Det tegner til at blive en lang vinter.

  På billede her under ses forsinkelserne på Fredericia st. i går eftermiddags, taget fra et screenshot på Banedanmarks hjemmeside. De to videoer viser henholdsvis godstog i vintervejret i Sorø (So) og tilsvarende persontog på Lollandsbanen. Mon det bliver en hvid jul i år?

  Bane.dk, Fredericia mandag d. 29. november 2010

  Læs resten af indlægget »

  Tags: , , , , , , , ,
  - Klik på den grønne overskrift af indlægget, hvis du vil skrive en kommentar.
 • scissors
  24. november 2010ic3dkfjern, s-tog, web

  Følger man blot en lille smule med i jernbanen, så kan man ikke undgå at have bemærket årsbøgerne “På sporet af…” fra forlaget Holsund og skrevet af Jan Forslund (og tidl. ligeledes Morgens Duus) – og altid veldokumenteret med et hav af flotte billeder fra mange forskellige danske jernbanefotografer.

  Allerede tilbage i juni måned i år, meddelte Dansk Jernbaneklub (DJK) i en pressemeddelse at de fremover ville stå for udgivelse af bøgerne. I mandags udkom så bogen for 2010.

  Fra forlagets beskrivelse af bogen:

  “På sporet af 2010” afspejler som altid årets nyheder på godt og ondt – men som sædvanligt med et kærligt glimt i øjet; der skal ikke herske tvivl om, at årbogen ”holder med jernbanen”, også i år. Over 65 af landets ypperste jernbanefotografer stiller deres absolut bedste fotos til rådighed for bogen, og billederne og den ledsagende tekst giver årbogen et autentisk, historisk og nærværende tilbageblik på året som svandt.

  Årbogen indledes som altid med en trafikpolitisk krønike om det forgangne år, en krønike med bid og vid, når året skal vurderes og kommenteres med trafikpolitiske briller. Temaerne i år er blandt andet:

  • Årets spormoderniseringer på Nordbanen, Sønderborgbanen, Holstebrobanen m.m.
  • Er IC4-skandalen afblæst? – og er det slut med lokomotivtrukne persontog om få år?
  • DSB besejrer Sverige og Tyskland, mens Deutsche Bahn kaprer Arriva..
  • Lokalbanerne opruster med hurtigere tog og forbedrede køreplaner, mens hobetal af Y-tog ophugges
  • Veteranbanerne stabiliserer sig, mens oplagte veteranbanestrækninger rives op..
  • Ny transportminister giver beslut­ningsprocesserne i jernbanesektoren en gang gammeldags spand kul, og sætter både DSB og Banedanmark på plads..

  Herefter følger bogens billedkavalkade med over 175 flotte farvefotos, udvalgt blandt de over 4.900 modtagne billeder fra landets jernbanefotografer, ledsaget af en informativ og underholdende tekst. Som særlige indlæg i bogen bringes interview med projektchef Jan Schneider Tilli, Banedanmark, om den nye Ringstedbane via Køge og – i serien ”job på banen” – en reportage fra den store ophuggerplads i Århus.

  Bogen kan købes flere steder fra, men vi vil gerne anbefale at købe bogen via DJKs online butik; benævnt Jernbanebøger. Er man yderligere medlem af DJK, så er portoen til og med gratis.

  Alternativt kan den normalt også købes i Nyboder Boghandel som ligger centralt i København (som nu også sælger via nettet) og online via Saxo Bøger og Adlibris.

  Tags: , , , , , , , , , , , , ,
  - Klik på den grønne overskrift af indlægget, hvis du vil skrive en kommentar.
 • scissors
  24. november 2010ic3dkfjern, web

  Tirsdag d. 23. november 2010, var vinteren 2010/2011’s første rigtige snevejrsdag. Jernbanetrafikken kørte dog uden de store problemer og onsdag forventer DSB heller ikke de store problemer med vejret. Men mon det bliver lige så slemt som sidste vinter i år?

  For at få lidt kulør på bloggen, er der her disse to indlæg fra dagspressen:

  Træt af DSB: Sprang på godstoget

  – Jeg gad ikke vente på det næste tog. Der var så mange forsinkelser. 38-årig boede i Malmö og arbejdede i København, men han var træt af DSB’s forsinkelser. Så han sprang på godstoget. Nu er manden sigtet for ‘trainsurfing’ – eller på dansk: forstyrrelse af sikkerheden for jernbanedriften.

  Læs resten af artiklen hos Ekstra Bladet.

  Politiet sigter DSB-ansat for graffiti

  En ansat hos DSB blev tirsdag anholdt og sigtet for medvirken til graffitihærværk på S-tog. Manden har erkendt, at han i marts lukkede graffitimalere ind på DSB’s klargøringscenter i Hundige. Ved den lejlighed blev der overmalet S-tog svarende til et erstatningskrav på 14.244 kroner.

  Læs resten af artiklen hos Jyllands Posten.

  Vi vil ikke vise graffiti, men derimod en nylakeret gavl på en B-vogn i 2006:

  DSB B-vogn, 2006

  Tags: , , , , , , , , , , ,
  - Klik på den grønne overskrift af indlægget, hvis du vil skrive en kommentar.
 • scissors
  23. november 2010ic3dkfjern, web

  Kigger man ud af vinduet og samtidigt i kalenderen, så bliver de fleste nok lidt overrasket. Men ikke desto mindre, så er sneen allerede kommet i år – og især Nordjylland har været hårdt ramt til morgen.

  Flere regionaltog på Nærbanen i mellem Skørping (Sø) og Lindholm (Lih) har været aflyste til morgen, grundet et sporskifte i Sø som ikke kunne drejes grundet snefygning. Intercity- og Lyntogstrafikken blev dog gennemført uden de store problemer.

  Også ved Storebælt har man været ramt af det blæsende vejr. Omkring kl. 07.00, blæste en plastikpose fast i køreledningen tæt ved Nyborg (Ng) og gav efterfølgende problemer for el-tog. 1. og 2. hovedspor var skiftevis spærret, da Banedanmark måtte have en trolje ud og fjerne posen.

  Via en pressemeddelelse har DSB meldt ud at man foretager sig flere ting for at komme vinteren og frosten i møde. Så vidt muligt vil man give kunderne 48 timers varsel på aflysninger. De aflysninger der typisk vil komme, er de gennemkørende tog og så vil man prøve at opretholde normal trafik med tog som standser ved alle stationer.

  Allerede fra i dag er DSB dog begyndt at kører med såkaldte sneposer på koblingen på togsæt af typen MF, MQ og ER – og når frosten sætter ind i løbet af ugen, er der sat ekstra personale op til køre, klargøre og vedligeholde togene fra morgenstunden.

  DSB EA 3002, Belvedere, 26. januar 2006:

  DSB EA 3002, Belvedere, 26. januar 2006.

  Tags: , , , , , , , , , , , ,
  - Klik på den grønne overskrift af indlægget, hvis du vil skrive en kommentar.
 • « Ældre indlæg