• scissors
  7. august 2008ic3dkfjern, web

  Det første af de længe ventede IC4-tog (sæt 13) er i dag rullet ud på den første planmæssige tur til Fyn og Sjælland med passagere.

  Man har længe kunne ane at det var lige oppe over for tiden. I sidste uge kørtes der intensive personaleindøvelser med toget fra Århus til Ringsted og retur, med flere stop undervejs for at give personalet den nødvendige erfaring inden debuten i dag.

  Udover de ture, så har også DSBs pladsbestillingssystem afsløret, at det vist ikke var de normale to IC3-sæt der skulle køre toget i dag.

  MG 5613 kører i dag overordnet i lyntogsløbene L 26 og retur til Århus i L 69. Udover de to løb, så er der nogle materielløb til og fra Kastrup, hvor klargøringen af IC4 på Sjælland ligger – plus et par enkelte løb i Nordjylland.

  Der er indtil nu to sæt godkendt til passage af Storebæltstunnelen. Man kan fysisk se på toget når det er godkendt til tunnelkørsel, eller national trafik, ved at der er et grønt klistermærke i frontruden med bogstaverne: “NT” (National Traffic).

  Ja, hvem skulle have troet det ..

  Slå køreplanen for L 26 og L 69 op her: Køreplansdatabase.

  Læs pressemeddelsen fra DSB:
  http://kortlink.dk/dsb/5mf2

  DSBs officielle IC4-side:
  http://dsb.dk/ic4

  Artikel fra Jyllands Posten:
  http://jp.dk/indland/aar/article1404934.ece

  Artikel fra Berlingske Tidende:
  http://www.berlingske.dk/article/20080807/danmark/80807048/

  Tags: , , , , , , , ,
  - Klik på den grønne overskrift af indlægget, hvis du vil skrive en kommentar.
 • scissors
  6. august 2008ic3dkfjern, mobil

  På Gb kunne i dag ses BLDX 1017 med skærvetog. Nogen vil måske mene, at det blot er DSB MX 1017 i forklædning. Det kan de jo have ret i ;)

  Udover den togmaskine, så benytter Contec Entreprise MY 1153 (tidl. LJ M38) på Kystbanen, under det restarbejde der har forgået her under sommerferien.

  Med tiden får Contec nok også indhold på deres hjemmeside:
  http://www.contec.dk

  Tags: , , , , , ,
  - Klik på den grønne overskrift af indlægget, hvis du vil skrive en kommentar.