• scissors
  30. maj 2010ic3dkweb

  Årets måske mindst dramatiske togulykke fandt i eftermiddag sted i Fårup Sommerland. To tog kørte sammen som følge af det glatte føre. Fra Nordjyske.dk:

  Glat føre resulterede i mindre sammenstød mellem to tog i parken.

  Ifølge parkens direktør Søren Kragelund var det dog udramatisk. I det glatte føre kørte et tog op bagi et andet, men hverken gæster, togførere eller materiel tog skade.

  – Folk blev selvfølgelig forskrækkede, og vi er selvfølgelig kede af, at det skete. Det var en menneskelig fejl, og det er svært at gardere sig imod, siger Søren Kragelund.

  Billedet er ligeledes fra Nordjyske.dk’s hjemmeside:

  Tags:
  - Klik på den grønne overskrift af indlægget, hvis du vil skrive en kommentar.
 • scissors
  16. maj 2010ic3dkfjern, web

  Hvis du er ude og filme tog, så vær lige opmærksom på om der kommer noget i det andet spor:

  Tags: , , , , ,
  - Klik på den grønne overskrift af indlægget, hvis du vil skrive en kommentar.
 • scissors
  14. maj 2010ic3dkfjern, web

  Det er i dag 75 år siden, at den første faste forbindelse over Lillebælt stod færdig. Den gamle Lillebæltsbro, som den bliver kaldt i dag, var et unikt stykke ingeniørkunst og var med sine 1.178 meter den næstlængste bro i Europa.

  Det tog seks år at bygge Lillebæltsbroen. Et arbejde, der var med til at holde arbejdsløsheden nede i en periode, hvor depressionen hærgede hele verden.

  Indtil den 20,5 meter brede bro blev indviet 14. maj 1935, måtte rejsende og togpassagererne benytte færgen mellem Snoghøj og Strib for at komme nogle veje.

  Læs resten af artiklen hos TV2 Nyhederne: Lang fødselar kan holde 100 år mere.

  Er du interesseret i at læse mere om MS-lyntoget og dets første tur over broen på åbningsdagen tilbage i 1935, så har Jernbanen.dk en rigtig spændende artikel: Lyntogenes Triumftog mod Lillebælt.

  I morgen lørdag den 15. maj 2010, holder DSB Museumstog fremvisning af det nyrenoveret MS-lyntog ved Lyntogshallen på Otto Busses Vej i København. Det starter kl. 10.00, og der vil blive kørt en lille prøvetur til ære for de besøgende.

  Opdatering søndag d. 16. maj 2010: Nyrestaureret lyntog præsenteret i København.

  Opdatering fredag d. 21. maj 2010: Video – DSB Museumstog – Præsentation af MS 401/402.

  Her under er et par billeder fra Google Images af den gamle Lillebæltsbro og af MS-lyntoget, som der i en nær fremtid venter på prøvekørsel i Sønderjylland:

  www.train-spotter.dk

  Tags: , , , ,
  - Klik på den grønne overskrift af indlægget, hvis du vil skrive en kommentar.
 • scissors
  5. maj 2010ic3dkfjern, mobil, web

  Nogen har måske allerede bemærket denne sides køreplansdatabase mulighed via mobiltelefonen på adressen mobil.ic3.dk.

  Men har man en lidt smartere mobiltelefon, som en terminal med Googles Android-styresystem eller en Apple iPhone (og iPad og iPod Touch), så er der nogle ganske smarte programmer (eller apps som det så fint hedder).

  Til Android kan man hente programmet Traininfo DK. Programmet kan via GPS finde den nærmeste Fjern- eller S-tog-station i nærheden af dig og derefter vise dig hvilke forbindelser du kan få derfra. Dataen er aktuel, dvs. evt. forsinkelser på tog vil den også vise. Programmet kan hentes via Android Marked (via din terminal og søg på ordet ‘traininfo’) og programmets hjemmeside finder du her: t-hoerup.dk/android/traininfo.

  Ligeledes kan man til Apple hente et tilsvarende program. Funktionerne er mere eller mindre det samme, programmet koster bare en lille sum penge. Der findes dog også en Lite-version, som er med en begrænset funktionalitet. Læs mere om programmet på dets hjemmeside: increment.dk/iphone-apps/itog.

  I en nær fremtid, vil ic3.dk blive opdateret med direkte links – både via mobiltelefon og som normalt fra web.

  Tags: , , , , , ,
  - Klik på den grønne overskrift af indlægget, hvis du vil skrive en kommentar.