• scissors
  23. april 2010ic3dkfjern, web

  Bloggen Togjournalen kan i dag bringe billeder af tidl. DSB Gods (Railion) litra EG 3111 i de nye DB Schenker-farver. Det nedenstående billede stammer fra dette indlæg på bloggen.

  Peter Frost har på hans side Gregand.dk også et billede af EG 3111. Kagedåse-designet fra DSB Gods-tiden var ganske flot og unik, men denne farve passer også ganske godt til togmaskinen.

  Tags: , , , ,
  - Klik på den grønne overskrift af indlægget, hvis du vil skrive en kommentar.
 • scissors
  22. april 2010ic3dkfjern, web

  Dette indlæg stammer fra Politikens netavis:

  DSB kan se frem til konkurrence fra den tyske transportmastodont Deutsche Bahn. Ifølge det franske nyhedsbureau AFP har Deutsche Bahn besluttet at købe det britiske selskab Arriva for 1.585 milliarder pund – svarende til cirka 13,5 milliarder kroner.

  »Bestyrelserne i Deutsche Bahn og Arriva er glade for at kunne meddele, at de er blevet enige om en aftale«, siger Deutsche Bahn i en erklæring ifølge ritzau og AFP.

  Arriva kører både busser og tog i Danmark, hvor selskabet har 5.000 ansatte. Blandt andet kører Arriva tog på en række stræk i det midt- og vestjyske.

  Tilføjelse 11. august 2010: Købet af Arriva er nu blevet godkendt af EU.

  Tags: , , , ,
  - Klik på den grønne overskrift af indlægget, hvis du vil skrive en kommentar.
 • scissors
  21. april 2010ic3dkfjern, web

  I dag onsdag den 21. april 2010 er luftrummet over Danmark igen åbent og prognoser fra DMI siger at askeskyen er ved at være ovre.

  Flyveforbuddet de sidste 5-6 dage har også skabt store udfordringer for DSB. I mellem Nykøbing Falster (Nf) og Rødby Færge (Rf) har der siden lørdag kørt en pendulstamme, for at bringe alle de ekstra rejsende frem og tilbage i mellem færgen i Rødby og regionaltogene i Nykøbing til København. Udover det, så har et hav af lokaltog til grænsestationer (Rødby Færge og Padborg) været opformeret med flere vogne. Der har været tilstande hos DSB, som mindede om juletravlheden i december. Også taxaselskaberne kan melde om stor travlhed og nogle vilde ture udover det sædvanelige.

  Opsummere man det hele op, så er det hele dog gået over alt forventning hos DSB.

  På billede ses en travl afgangshal på Københavns Hovedbanegård .. i 1954:

  Tags: , , ,
  - Klik på den grønne overskrift af indlægget, hvis du vil skrive en kommentar.
 • scissors
  16. april 2010ic3dkfjern, web

  Vulkan-aske fra den islandske vulkan Eyjafjallajökul drev torsdag d. 15. april 2010 indover Danmark og fra kl. 17.00 var hele luftrummet over Danmark lukket ned. Prognoserne her dagen der på, er at luftrummet tidligst bliver åbnet lørdag d. 17. april 2010 kl. 08.00.

  I mellemtiden må folk rejse med andre transportmidler, så som bus, bil … og tog. Sidstnævnte benyttede den hollandske kongefamilie sig af, da skulle til Danmark i forbindelse med Dronning Margrethes fødselsdag. Nattoget EN 482 var nedformeret med to alm. vogne og i stedet var den hollandske kongevogn plus følgevogn hægtet på som de to bagerste i toget. Toget var ved ankomst i Padborg forsinket 35 minutter, men kom pinlig rettidigt til Hovedbanegården, spor 4. Politiet og andre officielle personer stod klar til at modtage toget og de kongelige, som blev kørt i en ‘Krone-bil’ med politi-eskorte fra Tietgensgade-broen efterfølgende.

  De to hollandske vogne køres retur i morgen formiddag i særtog til Holland.

  Se billeder af toget i denne trådjernbane.net.

  Flere billeder kan findes i disse tråde (direkte links):
  NL Royal vogne med i nattoget i Kolding på Dronningens fødselsdag,
  NL Kongevogne i Danmark,
  Dutch royal train to Copenhagen,
  DBSRN 1613+SR10 De Klomp 15-04-2010,
  og På vej hjem.

  Tags: , , , , , , , , ,
  - Klik på den grønne overskrift af indlægget, hvis du vil skrive en kommentar.
 • « Ældre indlæg