• scissors
  23. januar 2009ic3dkfjern

  Jeg havde planer om ikke at skrive mere om First her på bloggen, men da jeg læste på berlingske.dk, at Helsingør kommune nu har indgivet en officielt klage over Firsts nye standsningsmønster på Snekkersten station (Sq), kunne jeg alligevel ikke dy mig.

  Det har intet med jantelov, eller ‘hvad sagde jeg’ over for First, men blot en konstatering af situationen på Kysten for tiden. Men det der nu alligevel var dråben i glasset, var at Firsts direktør netop har lagt sig langtidssyg. Måske der var mere modgang på Kysten end at han kunne tåle?

  I mens Jarl Samuelsson er sygemeldt, bestrider Esben Norup posten i mellem tiden. Sidstnævnte er i øvrigt udlånt fra … DSB.

  Det virker i øvrigt til, at Berlingske Tidende har ganske meget fokus på Kysten eller at deres journalist Carsten Gregersen bor på Kysten. Han har hvert i fald været medforfatter på ganske mange jernbanerelateret artikler.

  Kommune klager over DSBFirst:
  http://www.berlingske.dk/article/20090122/diverse/90122050/

  DSBFirst skaber kaos på Kystbanen:
  http://www.berlingske.dk/article/20090113/danmark/701130105/

  Tags: , , , , ,
  - Klik på den grønne overskrift af indlægget, hvis du vil skrive en kommentar.
 • scissors
  16. januar 2009ic3dkfjern, mobil

  Med lidt god vilje eller i en misforståelse, så kunne overskriften godt være en beskrivelse af Firsts debut på Kysten denne uge. Men nok om First, mon ikke de får styr på det med tiden.

  Kort og godt, så er det blot et dværgsignal på Hovedbanegården, som viser annulleret. Sporet som er under ombygning er spor 57. I baggrunden kan skimtes Dybbølsbro station.

  Tags: , , , ,
  - Klik på den grønne overskrift af indlægget, hvis du vil skrive en kommentar.
 • scissors
  14. januar 2009ic3dkfjern, mobil

  DSB First er kommet utroligt dårligt fra start med deres nye køreplan. I højtalerudkald på stationerne og på Banedanmarks hjemmeside bliver problemer undskyldt med personaleforhold.

  First har tilsyneladende haft store problemer med disponeringen af deres personale, og mandag morgen mødte personalet op de forkerte steder. Det førte til massive forsinkelser mandag morgen og som konsekvens aflyste First alle myldretidstog til og med på fredag. I samme forbindelse er der udgivet en særkøreplan for resten af ugen.

  Da DSB og First kører på de sammm skinner i området omkring Københavns Hovedbanegård, så spredte forsinkelserne sig lynhurtigt til resten af Sjælland, og flere af DSBs regionaltog til provinsen kørte ligeledes med store forsinkelser og aflysninger til følge.

  Læs mere hos de forskellige medier:

  DR Nyheder, Dårlig premiere for DSBFirst:
  http://www.dr.dk/Nyheder/Penge/2009/01/13/082134.htm

  Ekstra Bladet, Kystbanen giver problemer for alle:
  http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article1109019.ece

  BT, Pinlig DSB-debut på Kystbanen:
  http://www.bt.dk/article/20090113/nyheder/90113032

  Berlingske Tidende, Togfører på Kystbanen brød sammen:
  http://www.berlingske.dk/article/20090113/danmark/90113124

  og på First’s hjemmeside:
  http://tinyurl.com/dsbfirst

  Tags: , , , , ,
  - Klik på den grønne overskrift af indlægget, hvis du vil skrive en kommentar.
 • scissors
  11. januar 2009ic3dkfjern, mobil

  I dag var dagen hvor K 09 trådte i kraft, og det sidste officielle lokomotivtrukne persontog har kørt på Kystbanen – nå ja, og så var det dagen hvor DSBFirst overtog driften på Kystbanen fra DSB.

  Der har været delte meninger om skiftet, men der bliver nok ikke den store forskel i det lange løb. Det er jo stortset stadig DSB der kører på Kysten, og her den første halve år vil det også være DSB som står for DSBFirsts kørsel på Kysten.

  I morgen mandag er første dag med myldretid, og der skal den nye køreplan for alvor vise om den er stærkere end den tidligere.

  Vi ønsker First held og lykke ..

  Tags: , , , ,
  - Klik på den grønne overskrift af indlægget, hvis du vil skrive en kommentar.