• scissors
  30. juni 2010ic3dkfjern, web

  Man fristes til at sige bedre sent end aldrig, men nu er der noget der tyder på at IC4 efterhånden kan kører sammenkoblet. I disse dage prøvekører man IC4-sæt MG 5621 og MG 5622 i mellem Århus (Ar) og Hobro (Hb). Tidligere har man også lavet prøvekørsel i Sønderjylland omkring Vojens (Oj). Den seneste prøvekørsel i det Nordjydske er forresten en uge forsinket, grundet tidligere tekniske problemer.

  Fra næste køreplansperiode (benævnt K11) til december, forventer man at kunne kører sammenkoblet med passagerere i både Intercity- og Lyntog fremført af IC4. Ligeledes skal IC4 kører daglige regionaltog i mellem Fredericia (Fa) og Odense (Od) – og lørdag og søndag tidlige regionaltog fra Østerport (Kk) til Kalundborg (Kb) og Nykøbing Falster (Nf).

  Der vedlagte billede er taget af Kaj A. Holdt:

  Tags: , , , , , , , , , , , ,
  - Klik på den grønne overskrift af indlægget, hvis du vil skrive en kommentar.
 • scissors
  30. juni 2010ic3dkfjern, web

  Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane (Havarikommissionen) har i dag offentliggjort redegørelsen for Soderup-ulykken tilbage i september 2009, hvor en lastbilchauffør og en lokomotivførerelev blev dræbt, da en lastbil blev påkørt af et IC3-tog i en overkørsel ved Soderup, nær Tølløse på Vestsjælland.

  Havarikommissionens redegørelse kan læses på dette direkte link:
  19.09.2009 Tog 2500 ramte lastbil i overkørsel 105, Soderup

  Tags: , , , , , , , ,
  - Klik på den grønne overskrift af indlægget, hvis du vil skrive en kommentar.
 • scissors
  15. juni 2010ic3dkweb

  Hvis man er vild med DSBs reklamer med Harry & Bahnsen, så har ejeren af hjemmesiden my1287.dk lavet en oversigt over reklamer plus skrevet lidt om historien bag Harry & Bahnsen. Det er desuden direkte links til reklamefilm på YouTube.

  Siden kan du finde ved at klikke ind her og hvis du syntes der er noget muggent ved det, så kan du se reklamefilmen ‘Sommerland’ her under:

  Tags: , , ,
  - Klik på den grønne overskrift af indlægget, hvis du vil skrive en kommentar.
 • scissors
  14. juni 2010ic3dkfjern, web

  DSB MR 4074 påkørte til morgen en bil i overkørsel 107 på Grenåbanen, i mellem Trustrup (Tu) og Kolind (Ko). Den 37-årige kvindelige fører af bilen, blev formentligt dræbt på stedet, da toget RV 4920 fra Grenå (Gr) ramte bilen.

  I forvejen startede DSB i lørdags med at kører efter en særkøreplan på Grenåbanen – og så ellers tre måneder frem. I den periode bygger Banedanmark en ny overkørsel på Østbanetorvet (Øs) og Vejdirektoratet bygger en overføring, så overkørslen på Grenåvej forsvinder (en af Jyllands mest trafikkerede veje). DSB kører normal køreplan mellem Torsøvej (Tov) og Grenå (Gr) og der stationeres otte MR-togsæt på banen. Omløbet kræver dog kun fem togsæt, så der er en driftsreserve på tre sæt til rådighed. I Grenå er der bygget et midlertidigt værksted, som kan lave småreparationer.

  Billedet af dagens ulykke stammer fra BT Online og er taget af Flemming Højer:

  Tags: , , , ,
  - Klik på den grønne overskrift af indlægget, hvis du vil skrive en kommentar.
 • « Ældre indlæg