• scissors
  16. oktober 2012ic3dkfjern, s-tog, web

  paaskinnerDR HD sætter Danmark på skinner i en udsendelsesrække, der kan ses i løbet af efterårsferien i uge 42.

  Seerne kan komme ud at køre med Danmarks eneste bjergbane, nyde de lange strækninger langs den jyske vestkyst og lade sig bedåre af det sydfynske landskab fra lokomotivførerens synsvinkel, når DR HD sender de sidste 30 strækninger efter at have gennemkørt alle danske jernbaner med et HD kamera i forruden. Udsendelsesrækken begyndte i 2011, hvor seerne fik 10 danske jernbanestrækninger at se.

  ”Vi har gjort, hvad vi kunne for at gøre oplevelsen endnu flottere, både hvad angår billedkvalitet, men også i forhold til optagedage med flot sommervejr. Og resultatet synes vi både er smukt og utroligt dragende.” siger Torsten Egesten, producer på tog-serien.

  DSB kører på 10 ud af de 30 strækninger, der sendes på TV. Det er blandt andet strækningerne Esbjerg-Fredericia, Sønderborg-Tinglev og Frederikssund-Klampenborg.

  Læs mere om udsendelsesrækken og se udsendelserne online: http://dr.dk/paaskinner

 • scissors
  21. marts 2012ic3dkfjern, mobil, s-tog, web

  For at øge sporkapaciteten for fjerntog og godstogstrafikken, er Banedanmark ved at etablere to nye spor. Det nye 5 km. lange dobbeltspor får sit udspring ved Hovedbanegårdens perronspor 1 og 2, og bliver tilsluttet de eksisterende fjernbanespor efter Ny Ellebjerg Station – umiddelbart vest for Gl. Køge Landevej.

  Projektet afsluttes i slutningen af 2012, og vil i fremtiden give færre kødannelse, når togtrafikken skal afvikles til og fra Københavns Hovedbanegård.

  I efteråret 2009 gik Banedanmark i gang med de forberedende arbejder til det nye dobbeltspor mellem København H og Ny Ellebjerg Station over Københavns Godsbanegård. De første arbejder omfatter blandt andet rydning af store sporarealer på Godsbanegården, for at gøre plads til de nye spor. Der blev også lavet et midlertidigt spor M0 (m nul) i mellem Hovedbanegården og maskindepotet ved Otto Busses Vej.

  Men nu skal arbejdet afsluttes og derfor skal det midlertidige spor M0 fjernes og den faste forbindelse i mellem maskindepotet etableres permanent til de nye spor. Det arbejder begynder d. 9. juli og forventes afsluttet igen d. 27. juli. I den periode skal alle tog til og fra depotet kører via Glostrup og af den nye bane forbi Ny Ellebjerg og ind til depotet. I den forbindelse vil vognudveksling i mellem Lyntogshallen (Cvk) og Belvedere (Blv) ligeledes forgå med rangermaskine MK på fri bane med vogne. Noget der ikke sker ofte, i DSB-regi.

  Vedlagt er et par mobilbilleder (!!!) fra Dybbølsbro (Dbt) udover området ved den nye bane og M0:

  I den forbindelse kan det også nævnes at der i Påsken 2012 skal være sporarbejde på Kystbanen, der gør at banen lukkes mere eller mindre ned i perioder. Der spærres for muligheden for at udveksle togsæt med værkstedet Helgoland og derfor skal der i perioden 31/3 til 9/4 transporteres togsæt via Nær (S-togs-sporene) i mellem Østerport og Hellerup.

  Tags: , , , , , , , , , , ,
  - Klik på den grønne overskrift af indlægget, hvis du vil skrive en kommentar.
 • scissors
  21. januar 2012ic3dkfjern, s-tog, web

  Hvad er det, der er sort og gult, og er op til 294 meter langt og har vinger på? Sådan spørger organisationen Natteravnene i en nyhed på deres hjemmeside.

  Svaret er DSB’s IC3-togsæt MF 5034, som tidligere på ugen fik helfolie reklame for Natteravnene. Togsættet er helt sort og matcher et S-tog-sæt (SA 8184) på S-banen.

  MF 5034 kommer nu i selskab med flere andre IC3-togsæt, som har reklameret for Børns Vilkår, Lindø-værftet, DSB selv, m. fl.

  Læs mere om selve folieringen på Natteravnenes hjemmeside:
  Hvad er det, der er sort og gult…

  Tags: , , , , ,
  - Klik på den grønne overskrift af indlægget, hvis du vil skrive en kommentar.
 • scissors
  26. oktober 2011ic3dks-tog, web

  To kontrollører, som tvang en ung mand mod gulvet i adskillige minutter, risikerer en fyreseddel. En video viser to hærdebrede kontrollører smide den unge mand på gulvet i S-toget mellem Østerport og Nørreport, og holde ham nede med deres knæ.

  Herunder er to videoer. Omtalte video herovre fra, plus en hel anden episode. Den vise med tydelighed hvilke udfordringer DSB’s personale i S-toget og alm. tog kommer ud for til dagligt:

  #01:

  #02:

  Hvad er jeres mening om de to sager?

  Tags: , , ,
  - Klik på den grønne overskrift af indlægget, hvis du vil skrive en kommentar.
 • « Ældre indlæg