• På sporet af 2010

  0
  scissors
  24. november 2010ic3dkfjern, s-tog, web

  Følger man blot en lille smule med i jernbanen, så kan man ikke undgå at have bemærket årsbøgerne “På sporet af…” fra forlaget Holsund og skrevet af Jan Forslund (og tidl. ligeledes Morgens Duus) – og altid veldokumenteret med et hav af flotte billeder fra mange forskellige danske jernbanefotografer.

  Allerede tilbage i juni måned i år, meddelte Dansk Jernbaneklub (DJK) i en pressemeddelse at de fremover ville stå for udgivelse af bøgerne. I mandags udkom så bogen for 2010.

  Fra forlagets beskrivelse af bogen:

  “På sporet af 2010” afspejler som altid årets nyheder på godt og ondt – men som sædvanligt med et kærligt glimt i øjet; der skal ikke herske tvivl om, at årbogen ”holder med jernbanen”, også i år. Over 65 af landets ypperste jernbanefotografer stiller deres absolut bedste fotos til rådighed for bogen, og billederne og den ledsagende tekst giver årbogen et autentisk, historisk og nærværende tilbageblik på året som svandt.

  Årbogen indledes som altid med en trafikpolitisk krønike om det forgangne år, en krønike med bid og vid, når året skal vurderes og kommenteres med trafikpolitiske briller. Temaerne i år er blandt andet:

  • Årets spormoderniseringer på Nordbanen, Sønderborgbanen, Holstebrobanen m.m.
  • Er IC4-skandalen afblæst? – og er det slut med lokomotivtrukne persontog om få år?
  • DSB besejrer Sverige og Tyskland, mens Deutsche Bahn kaprer Arriva..
  • Lokalbanerne opruster med hurtigere tog og forbedrede køreplaner, mens hobetal af Y-tog ophugges
  • Veteranbanerne stabiliserer sig, mens oplagte veteranbanestrækninger rives op..
  • Ny transportminister giver beslut­ningsprocesserne i jernbanesektoren en gang gammeldags spand kul, og sætter både DSB og Banedanmark på plads..

  Herefter følger bogens billedkavalkade med over 175 flotte farvefotos, udvalgt blandt de over 4.900 modtagne billeder fra landets jernbanefotografer, ledsaget af en informativ og underholdende tekst. Som særlige indlæg i bogen bringes interview med projektchef Jan Schneider Tilli, Banedanmark, om den nye Ringstedbane via Køge og – i serien ”job på banen” – en reportage fra den store ophuggerplads i Århus.

  Bogen kan købes flere steder fra, men vi vil gerne anbefale at købe bogen via DJKs online butik; benævnt Jernbanebøger. Er man yderligere medlem af DJK, så er portoen til og med gratis.

  Alternativt kan den normalt også købes i Nyboder Boghandel som ligger centralt i København (som nu også sælger via nettet) og online via Saxo Bøger og Adlibris.

  Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Efterlad en kommentar