• DSB i mediernes fokus – igen!

  0
  scissors
  22. september 2011ic3dkfjern, s-tog, web

  Når man om nogle år i DSB ser tilbage på 2011, så bliver det ikke med et smil på læberne. Den ene negative sag efter den anden har ramt virksomheden i medierne.

  Det hele tager sit udspring i DSB First og hvordan det er blevet håndteret økonomisk internt i DSB – eller nærmere hvordan det ikke er blevet håndteret. For at spare penge og styrke DSB, ser man nu på mulighederne for at effektivisere virksomheden. Her har man bl.a. fået øje på lokomotiv- og togpersonale og det har skabt meget røre i medierne, da fagforbundet har ytret deres holdninger skarpt.

  Hvad der er rigtigt og forkert, om der bliver fyret medarbejdere eller skåret ned i budgetter vides endnu ikke. Men hvis man ønsker at blive mere klog på hele situationen i DSB, så anbefales det at læse de to netop offentliggjorte rapporter:

  Effektivisering af DSB. Udarbejdet for Finans- og Transportministeriet – 16. august 2011 (pdf)
  Rigsrevisionens beretning til Statsrevisorerne om Kystbanen (DSB First) – 14. september 2011 (pdf)

  Under alt den her virak synes problemerne med IC4 at være glemt. Toget har også været en stor udskrivning for DSB mange steder i organisationen. En uvildig rapport om IC4-projektet forventes udgivet i løbet af oktober. Der vil fremtiden for IC4 blive afgjort.

  Tags: , , , , , , ,

Efterlad en kommentar