• IC3-togsæt fra Israel kan redde DSB

  0
  scissors
  4. oktober 2011ic3dkfjern, web

  DSB har store kapacitetsproblemer i deres tog. Dagligt i myldretiden står rejsende op og pladsen er trang. Et problem DSB ikke burde have, hvis ellers IC4-toget var blevet leveret til tiden og i en køreklar stand.

  Indtil videre er problemet forsøgt løst ved at indleje flere dobbeltdækkervogne til den sjællandske regionaltrafik og i Jylland indsættes MR-togsæt som erstatning for IC3-togsæt i tog fra Aarhus (Ar) til henholdsvis Aalborg (Ab) og Esbjerg (Es).

  46 ekstra IC3-togsæt vil gøre en væsentligt forskel for DSB og ville kunne gøre det muligt for DSB at lave størrer tog og have en størrer værkstedspulje af togsæt og i den sidste ende dermed en mere stabil trafik.

  Og 46 IC3-togsæt er netop hvad Isreal Railways sætter til salg i en nær fremtid, i følge en artikel fra avisen Ingeniøren. I artiklen udtaler Bombardier sig om muligheden for indkøb af togsæt fra Israel til Danmark.

  Læs artikel: Israelske IC3-tog kan redde DSB ud af knibe

  Israel sætter snart 46 IC3-tog til salg. Tilbagekøb til Danmark vil lindre DSB’s desperate mangel på togmateriel efter IC4-forliset, vurderer den oprindelige IC3-producent.

  Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Efterlad en kommentar