• Ildebrand i DSB ER 2039 i Fredercia

  0
  scissors
  18. februar 2011ic3dkfjern, web

  Et elektrisk togsæt af typen IR4 (ER 2039) udbrændte natten til fredag d. 18. februar 2011 på parkeringsområdet i Fredericia. Branden opstod i en vestibule midt i toget i området ved kaffeautomaten. Årsagen til branden er ikke kendt, men der er en forklaring på, hvorfor den udviklede sig så voldsomt, at tre af togsættets fire vogne udbrændte.

  Det var en DSB-ansat, der kl. cirka 03.15 alarmerede brandvæsenet efter selv at have forsøgt at slukke ilden. Brandvæsenet indsats blev forsinket i cirka en time på grund af problemer med jording af kørestrømmen på begge sider af det brændende togsæt. Brandvæsenet transporterer jordingsudstyret på taget af brandbilerne, og måtte efter ankomst til parkeringsområdet køre væk igen for at tage udstyret ned et sted, hvor der ikke er køreledninger.

  Overstående er sakset fra DSBs pressemeddelse: Voldsom brand i tog.

  Men et uheld kommer jo sjældent alene, så kl. ca. 22.45 torsdag aften, gik Banedanmarks fjernstyring i Roskilde ned. Et printkort i en datamat var gået i stykker. Det gav store udfordringer for driften. Bl.a. på Lille Syd, Nordvestbanen og i en periode for hele Vestbanen, hvor der ikke kørte nogle tog over/under Storebælt Fejlen betød samtidig, at signaler og højttaleanlæg var ude af drift, så passagererne ikke kunne få besked via højttalerne.

  Læs evt. mere i denne artikel på ing.dk: Flammer i fire togvogne og fejl i fjernstyringscentral lammede DSB.

  Ved branden i Fredericia blev der spærret flere ER-sæt inde, og det gav kraftige nedformeringer i flere Intercitytog i mellem Fredericia og København. Ligeledes var der mangel på IC4-togsæt, så et IR-tog var erstattet med IC3-materiel og IR 1649 til Århus sågar med ME 1536 og dobbeltdækkervogne.

  ER 2039 skal transporteres fra Fredericia til Randers på en blokvogn på et senere tidspunkt.

  Billedgalleri fra 112-fredericia.dk: To el-drevne tog brød natten til fredag i brand.
  Artikel fra Vejle Amts Folkeblad: Brandårsag i tog ukendt.

  YouTube-video fra tre indslag på TV2 Nyhederne tidligere i dag:

  Tags: , , , , , , , , , , ,

2 Trackbacks / Pingbacks

Efterlad en kommentar