• IC4-tog i Libyen var en gave til Gaddafi

  0
  scissors
  18. februar 2011ic3dkfjern, web

  Den 26. januar 2011 kunne vi her på bloggen skrive et indlæg, omkring at International Railway Journal havde et billede af et IC4-togsæt i Libyen. Efterfølgende har mange medier taget historien op, og især vinklen omkring at DSB ikke var bekendt med IC4-togets skæbne. Efterfølgende udtalte DSB dog at togsættet var et udstillingstog. På rygtebørsen nævnes togsættet at være MG 5609.

  Meget tyder på, at toget i stedet er en gave fra Italiens regeringschef Silvio Berlusconi til Libyens diktator Muammar Gaddafi.

  Et uddybende artikel kan læses online hos ing.dk: IC4-tog i Libyen var en gave til Gaddafi.

  Selvom toget udefra nøjagtigt ligner et af de danske IC4-tog, ser det indvendigt helt anderledes ud end de tog, som passagerne her i landet oplever. Det libyske tog er nemlig angiveligt indrettet med bl.a. store hvide sofaer, gulvtæpper, gardiner og standerlamper.

  Billedgalleriet til dette blogindlæg stammer fra Libyan Railways Exhibition & Conference’s hjemmeside. Kig nøje efter, IC4-toget med denne indretning i Danmark var virkelig noget som der ville rykke.

  Tags: , , , , , ,
 

1 responses to “IC4-tog i Libyen var en gave til Gaddafi” RSS icon

 • wow the inside of the train is very luxurious and the sofas and lighting are very nice as well I wish I can ride a train as beautiful as that. I came across this site and you might want to check it out http://ic3.dk/?p=2555.


1 Trackbacks / Pingbacks

Efterlad en kommentar