• Danmark er hårdt ramt af snestorm

    0
    scissors
    23. december 2010ic3dkfjern, web

    Det var forudsagt af Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) at sne og storm ville ramme Danmark natten til lillejuleaftensdag. Og prognosen holdt. Fra morgenstunden i dag torsdag d. 23. december, lå sneen tykt over Danmark og blæsten gjorde det ikke meget bedre.

    Biltrafikken og ligeledes den offentlige transport har været hårdt ramt hele dagen. DSB har i går onsdag og i dag torsdag haft to af årets største rejsedage. Mange tog har været forsinket helt fra 10 min til op til 2 timer. I går blev der transporteret 40.000 rejsende over Storebælt og i dag har hele 45.000 passeret bæltet. Mange stående.

    Det største problem for DSB har været at få materiel til og fra depoterne. Mange tog fra Jylland har vendt direkte ved ankomst til København og kørt retur til Jylland – uden den normale klargøring som tømning af toiletter, rengøring og påfyldning af dieselolie. Det har så efterfølgende givet ændringer når toget toget kom til Jylland.

    Allerede til middag blev der lukket i Tyskland ved Fehmern og Eurocitytog kunne derfor ikke komme fra Rødby til Puttgarden og DSB kørte derfor et særtog København H. til Fredercia i stedet med ME + 4 dobbeltdækkervogne, standsende som et alm. Intercitytog hele vejen – plus retur. Også i går onsdag var der to ME-stammer som kørte som Intercitytog i mellem København og Jylland.

    Her under følger lidt links fra dagens netaviser:
    BT TV straffer DSB for togkaos
    BT.dk: Julekaos: Røg fra Intercity-tog i København
    TV2.dk: Sneen får DSB til at opgive Rødby
    Berlingske.dk: DSB’s hjemmeside kan ikke klare presset
    BT.dk: DSB satte passager-rekord

    Dette er blot et lille udpluk af alle de artikler omkring DSB i dagens presse. Synes man dog det hele bliver lidt for stresset og kaostisk her op til jul, så har Berlingske Tidende også en billedserie fra dengang det var rigtigt isvinter i 1940-1950’erne.

    Her under lidt billeder fra Københavns Hovedbanegård, torsdag d. 23. december:


    Opdatering 27. december 2010: En video fundet på YouTube, som viser lidt vintervejr og forskellige tog ved Ringsted (Rg). Sneen er for alvor kommet til Danmark.

    Tags: , , , , , , , ,

Efterlad en kommentar