• Det Gule Palæ nedlægges

  0
  scissors
  25. juli 2010ic3dkfjern, web

  København Godsbanegårds kommandopost (Gb), bedre kendt som Det Gule Palæ eller som Kommandopost Tårnet (Kt) nedlægges søndag d. 1. august 2010 som togfølgestation og der vil ikke længere være en stationsbestyrer i posten. De resterende spor på Godsbanegårdens område betragtes herefter som hørende til Hovedbanegården (Kh).

  Rangering i mellem Hovedbanegården og DSBs maskindepot (Mgb) på Godsbanegården, sker via det
  midlertidige maskinspor kaldet M0, som erstatter de to gamle spor M1 og M2. Sporet er blevet taget i brug lørdag d. 24. juli 2010.

  Alt dette sker som en del af KØR-projektet (Mindre Kapacitetsudvidelse Østerport-Ringsted), som skal skabe mere plads og færre propdannelser mellem København og Ringsted. De to nye spor mellem København og Ny Ellebjerg Station vil blive en del af den langsigtede løsning for større kapacitet mellem København og Ringsted.

  Rent nostalgisk, så kan det være lidt vemodigt at den gule kommandopost lukker ned. Mange vil sikkert huske Det Gule Palæ fra Olsen-banden på Sporet fra 1975, som var den syvende film i rækken og hvor en stor del af handlingen netop skulle se ud som at foregå i kommandoposten. De indendørs scener var dog alle skudt hos Nordisk Film i Valby.

  Og så en lille kavalkade fra Olsen-banden:  Tags: , , , , , , , , , ,
 

5 responses to “Det Gule Palæ nedlægges” RSS icon

 • God orientering.

  Jeg var tjenestegørende dér i 1963-64 (den halve tid i Kmp og den halve tid i Tx, –jeg var dog ikke “oppe” i “Tårnet”, men det der hed “Ankomstvagt” i stueetagen.

  Indtil for for få måneder siden, spiste jeg frokost med datidens Godtfredsen og Brodersen een gang om måneden. Desværre har de nu begge helbredsproblemer, –men ellers stadig herlige “fyre”, som jeg glæder (glædede) mig til at være sammen med.
  Vi håber på bedre helbred ! ! !
  ——–
  Man burde næsten finde et par fotos til hj.siden (www.evp.dk) i anledningen.

  Hilsen

  Erik V. Pedersen.

 • Rigtig godt indlæg og sjovt at høre fra nogen som har haft deres arbejdsgang i posten. Hvis du lægger nogle fotos på din hjemmeside, må du meget gerne skrive om det her på bloggen.

  God bedring til de gamle drenge :)

 • Esben Strandvig

  Jeg sad der i 80¨erne, men pulten fra Olsen Banden var ikke den originale, kakkelovnen kan jeg heller ikke huske, så de indendørs scener er nok studieoptagelser.
  Esben Mylle Strandvig

 • “27. juli 2010 kl. 17:28

  Rigtig godt indlæg og sjovt at høre fra nogen som har haft deres arbejdsgang i posten. Hvis du lægger nogle fotos på din hjemmeside, må du meget gerne skrive om det her på bloggen.”

  ——

  Det har jeg så gjort nu, Se: http://www.evp.dk , gå til “De danske Statsbaner”, lidt nede i navigationspanelet “Kommandoposten – Det gule palæ”: http://evp.dk/index.php?page=kommandoposten-det-gule-pala

  ——

  Espen Mylle Strandvig (se ovenfor) og jeg arbejdede også sammen på Gb i et par år eller tre ! ! !

  Hej Esben — så mødes vi også her ! ! !

  Det med en anden sportavle i Olsen-banden-filmen, er der allerede en forklaring på, på siden om Kommandoposten.

  Hilsen,
  Erik V. Pedersen
  http://www.evp.dk

 • Hej Erik

  Det var godt nok en god hjemmeside du har fået lavet der om kommandoposten. Det er jo lige til en historiebog. Tak for dit link.

  Går udfra du fandt “Send”-knappen, siden du fik sendt dit indlæg, men ellers skal du selvfølgelig lige under kommentarviduet på den knap som hedder “Skriv kommentar”.

  Jeg vil gerne flytte knappen hvis det ikke virker logisk nok?


1 Trackbacks / Pingbacks

Efterlad en kommentar