• Ændringer i trafikken

  0
  scissors
  1. september 2011ic3dkfjern, web

  Det har været en stille måned her på bloggen. Planen er nu heller ikke at bloggen skal opdateres dagligt – eller for den sags skyld ugentligt. Bloggen bliver opdateret med indlæg, nyheder eller billeder når det er relevant, og ikke blot for at opdatere og vise aktivitet. Til trods for det, så håber vi at folk vil besøge siden i ny og næ. Ikke mindst for at bruge lidt tid i arkivet eller via vores links til andre sider og debatfora.

  For at komme lidt tilbage til jernbanen, så er der her lidt nyt omkring den store omlægning af Københavns Hovedbanegård (Kh), i forbindelse med udvidelse af de to nye hovedspor i mod Ny Ellebjerg (Nel):

  Seks dage med ændringer for de fleste tog på Sjælland (16. okt – 21. okt):

  I skolernes efterårsferie, fra søndag den 16. til og med fredag den 21. oktober, er der store ændringer i togtrafikken på Sjælland. Vi kan ikke køre som normalt til og fra København H mens Banedanmark ombygger fjernsyringscentralen der styrer signalerne på stationen. Rejseplanen er opdateret med den ændrede tider.

  Sådan kører vi fra søndag den 16. til og med fredag den 21. oktober:

  InterCityLyn og InterCity

  – InterCityLyn kører direkte mellem Københavns Lufthavn, Kastrup og Høje Taastrup og kører ikke til og fra København H. Mellem København H og Høje Taastrup kan du i stedet køre med regionaltog. Fra Høje Taastrup kører InterCityLyn som normalt.
  – InterCity kører ikke mellem København H og Københavns Lufthavn, Kastrup. I stedet kører alle InterCity til og fra Østerport. Vær opmærksom på, at togene kører lidt tidligere fra København end normalt.

  InterCity Bornholm

  – Busser erstatter alle InterCity Bornholm, mens vi bygger om på Hovedbanegården. Busserne kører fra Reventlowsgade og stopper undervejs i Kbh. Lufthavn, Kastrup ved Terminal 3 (busholdeplads ved siden taxi).
  – Busserne kører til togenes afgangstid fra København H. Fra Kastrup lidt senere end normalt.
  – Fra Ystad ankommer busserne 35-40 minutter senere til Kastrup og København H end togene normalt gør. Du kan se alle tider i Rejseplanen, eller i køreplanen.

  Regionaltog København-Holbæk-Kalundborg

  – Regionaltog mellem København og Holbæk/Kalundborg kører kun til og fra Høje Taastrup. Mellem København og Høje Taastrup kan du i stedet køre med InterCity eller S-tog.
  – I myldretiden kører vi tre hurtigtog mellem Østerport og Kalundborg. Om morgenen kører vi mod København, og om eftermiddagen mod Kalundborg.

  Regionaltog København-Nykøbing F

  – Regionaltogene mellem København og Nykøbing F, der stopper ved alle stationer mellem Ringsted og Nykøbing F, kører kun til og fra Høje Taastrup. Det samme gælder togene i aftentimerne, der stopper ved alle stationer mellem Roskilde og Nykøbing F. Mellem København og Høje Taastrup kan du i stedet køre med InterCity.
  – Hurtigtogene kører hele vejen mellem Østerport og Nykøbing F. Togene kører efter en ændret køreplan og stopper undervejs på Nørreport, København H, samt i Valby, Høje Taastrup, Roskilde, Ringsted, Næstved og Vordingborg.
  – I myldretiden kører vi tre tog mellem Østerport og Nykøbing F, der standser ved alle stationer undervejs. Om morgenen kører vi mod København, og om eftermiddagen mod Nykøbing F.

  Tog til og fra Hedehusene, Trekroner, Viby Sjælland og Borup

  – Togene mellem Høje Taastrup og Holbæk/Kalundborg stopper i Hedehusene og Trekroner. Togene kører to gange i timen. Om aftenen og og søndag kun én gang i timen. Mellem København og Høje Taastrup henviser vi dig til InterCity eller S-tog. I myldretiderne stopper tre tog mellem København og Nykøbing F også i Hedehusene og Trekroner.
  – InterCity fra Østerport i minuttal 11 stopper i Viby Sjælland og Borup. Mod København stopper InterCity i Borup i minuttal 18 og i Viby Sjælland i minuttal 23. I myldretiderne stopper tre tog mellem København og Nykøbing F også i Viby Sjælland og Borup.

  Tog til og fra Tyskland

  – ICE/EC mellem København og Hamburg/Berlin kører kun til og fra Nykøbing F. Mellem København og Nykøbing F kører du i stedet med regionaltog, der kører fra København H i minuttal 34.
  – EN 473 og 472 mellem København H og Amsterdam/Basel kører kun mellem Fredericia og Tyskland. Fra København H kører du i stedet med InterCity kl. 18.23 til Kolding, hvor du skifter til nattoget. Fra Tyskland skifter du til InterCity I Fredericia, der ankommer til København H kl. 10.28.

  Tags: , , , ,
 

1 responses to “Ændringer i trafikken” RSS icon


1 Trackbacks / Pingbacks

Efterlad en kommentar