• SJ vil køre X2000 til Odense

  0
  scissors
  7. oktober 2010ic3dkfjern, web

  På et pressemøde i dag fortalte Statens Järnväger (SJ), at togselskabet starter en ny rute mellem København og Odense. Der bliver tale om en forlængelse af SJ’s eksisterende rute mellem Stockholm og København. Dermed bliver der blæst til krig om kunderne i togfløjten.

  Desuden fortalte svenskerne, at DSB trænger til konkurrence i Danmark. DSB har selv ekspanderet kraftigt i Sverige, hvilket betyder at hver fjerde svenske togrejsende fra slutningen af året sidder i et tog, der er drevet af DSB. Det skyldes, at den danske virksomhed har vundet flere udbud ved de to svenske byer Stockholm og Göteborg.

  Til Odense (Od), bliver det tog SP 8039 (Ma til Fr) med afg. kl. 19.54 fra Københavns Hovedbanegård (Kh) og ank. i Od kl. 21.24. Fra Od bliver det SP 62050 (Ma til Lø) med afgang kl. 06.35 og ank. Kh kl. 08.08. Plus et søndagsløb SP 8139 med afg. fra Kh kl. 19.41 og ank. i Od kl. 21.18. Kørslen starter nu på søndag d. 10. oktober.

  På billedet ses en svensk X2000 i det tidligere Linx-design.

  Flere links:
  Debat og billeder på Jernbane.net: X 2000 på depotbesøg i Odense
  Debat omkring X2000 og SJ i en nyhedsgruppe: dk.fritid.jernbaner – X2000 i So
  Artikel på Ingeniøren: Svenskere vil køre hurtigtog til Odense
  Artikel på Ingeniøren: SJ: København-Odense er kun begyndelsen
  Video fra TV2: Det svenske jernbaneselskab SJ vil erobre passagerer i Danmark

  Tags: , , , , , , ,
 

1 responses to “SJ vil køre X2000 til Odense” RSS icon


1 Trackbacks / Pingbacks

Efterlad en kommentar