• Brug af billeder på bloggen

  0
  scissors
  20. september 2010ic3dkweb

  Der har tidligere her på bloggen været den politik, at når der blevet skrevet en nyhed eller indlæg, så benyttede man et billede som var fundet via Google Images eller som er blevet bragt i et indlæg på en debatside for jernbane, men altid med tydelig navn på fotograf og hvorfra billedet er taget fra.

  I lang tid har det ikke været noget problem og vi har personligt ikke set det som tyveri af andre folks fotos. Vi har på en intet tidspunkt gjort udtryk for det er os som har taget billederne og i stedet blot set det som en service over for læserne af bloggen (at de kan se et relevant billede) og ligeledes for fotografen og debatsted (fotografen får sit billede set af flest mulige og debatsiden får nye besøgende via links). Videoer fra YouTube blevet også ofte brugt, men det er tilsyneladende intet problem (?).

  At vi ikke har set det som noget problem, er ikke ensbetydende med fotografer og websteder har samme holdning – plus lovgivningen på området også er meget tydeligt jvf. “Bekendtgørelse af lov om ophavsret” af Kulturministeriet, den 30. juni 2004.

  Der har været livlig debat omkring dette tyveri og vi er her på bloggen efterfølgende blevet kontaktet af flere fotografer, som vil have deres fotos fjernet, da de er lagt online uden deres tilkendegivelse.

  Det er efterfølgende sket i hvert enkelt tilfælde.

  Der er stadig fotos online, som er fundet på nettet. Er et af de fotos dine, og du vil have det fjernet, så tag kontakt til os og det vil ske hurtigst muligt.

  Vi vil fremover kun benytte godkendte billeder til bloggen eller linke direkte til debatfora, hvor billeder kan ses. Vi beklager den fremgang der er benyttet (husk det er muligt at skrive en kommentar til indlæg på bloggen).

  26. september 2010: Der er blevet lukket for kommentar til dette indlæg. Fremover vil der kunne blive benyttet billeder på bloggen, som er blevet godkendt af fotografen eller som er stillet frit til rådighed på nettet.

Det er ikke muligt at tilføje en kommentar.