• Køreplansdatabase

  scissors

  Slå et tognummer op i Banedanmarks køreplansdatabase

  Hvis du kender et tognummer, på et plantog eller særtog som medtager passagere og som er opført i Banedanmarks tjenestekøreplaner (både TKØ og TKV) eller tillyst via en toganmeldelse (TA), og som kører på den pågældende dag, så kan du indtaste dets tognummer i boksen her under, og få oplyst togets køreplan. Husk toget skal køre på dagen, og du kan derfor ikke slå tog op en hverdag, som kun kører lørdag og omvendt.

  Indtast tognummer i boksen (maks. seks cifre):

  Bemærk!! Banedanmark opdaterede i juni 2011 deres IT-systemer og dermed virker dette opslagsværkstøj ikke længere helt efter hensigten. Der kan nu kun laves opslag på tognumre, som kører i trafik netop nu. Med andre ord, kan du ikke slå et tog op om aftenen, som kørte tidligere på dagen – og omvendt. Denne side vil ikke blive opdateret.

  Godstog (TKG) og materieltog kan ikke oplyses via denne genvej!

  Eksempler på tognumre, kunne være EC 38, L 41, IC 837, ØR 1026 og RØ 2249. Husk det kun er tognummeret der skal tastes, og ikke togtypen. Med ØR 1026 som udgangspunkt, skal der altså kun tastes 1026 i boksen for køreplan.

  Overstående funktion kan også tilgås fra mobiltelefonen. Indtil videre er det kun testet med Nokias standardbrowser for Symbian60-telefoner og Opera Mini for Symbian. Så har du en mobiltelefon med virkende internetforbindelse, så start telefonens browser og gå til adressen mobil.ic3.dk – eller læs mere her: Trafikinfo på mobilen.

  Siden her er kun et eksperiment, og var mest til egen brug, når jeg skulle bruge en køreplan på et tog hurtigt og nemt, i stedet for slå op i en tjenestekøreplan. Feedback ønskes meget gerne, hvis du bruger siden fast eller du finder fejl eller mangler.

  PS: Det skal lige tilføjes, at der er intet hokus-pokus, hacking eller andre modifikationer er lavet på Banedanmarks hjemmeside. Der linkes direkte til køreplaner, som der kan findes direkte via Landets Puls. Det er altså fuldt offentlige tilgængelige køreplaner, som man selv kan finde frem til via Banedanmarks hjemmeside. Dette er blot en nemmere genvej, til at søge information om et bestemt tog.


4 Trackbacks / Pingbacks