• ICE-TD som EC 8031

  0
  scissors
  20. november 2007ic3dkfjern, mobil

  I mens vi venter på IC4, har DSB reddet tyskernes dieseludgave af ICE’en fra skrotning. De har for en længere periode indlejet litra BR 605 / ICE-TD til kørsel i Eurocity-trafikken i mellem Københavns Hovedbanegård og Hamburg, og senere helt til Berlin.

  Indtil videre drejer det sig om ti sæt, og DSB håber også på at kunne leje de sidste ni sæt som DB har hensat. Planen er at have en omløbsplan med tre sæt i drifts- og nedbrudsreserve, da alt vedligehold foregår i Tyskland. Fra april måned 2008, er det desuden planen at kører flere sæt sammenkoblet.

  Toget kører for tiden simulationskørsel i mellem Københavns Hovedbanegård og Rødby Færge. Bl.a. for at teste afgangsprocedure med Togfører og hvad der ellers måtte opstå af problemer i driften. Togene fremgår af Banedanmarks Landets Puls som EC 8030 og EC 8031. Dvs. fuldt offentlige tog – dog uden de medtager passagerer.

  Tags: , , , , ,

Efterlad en kommentar