• Den gamle Lillebæltsbro fylder 75 år i dag

  2
  scissors
  14. maj 2010ic3dkfjern, web

  Det er i dag 75 år siden, at den første faste forbindelse over Lillebælt stod færdig. Den gamle Lillebæltsbro, som den bliver kaldt i dag, var et unikt stykke ingeniørkunst og var med sine 1.178 meter den næstlængste bro i Europa.

  Det tog seks år at bygge Lillebæltsbroen. Et arbejde, der var med til at holde arbejdsløsheden nede i en periode, hvor depressionen hærgede hele verden.

  Indtil den 20,5 meter brede bro blev indviet 14. maj 1935, måtte rejsende og togpassagererne benytte færgen mellem Snoghøj og Strib for at komme nogle veje.

  Læs resten af artiklen hos TV2 Nyhederne: Lang fødselar kan holde 100 år mere.

  Er du interesseret i at læse mere om MS-lyntoget og dets første tur over broen på åbningsdagen tilbage i 1935, så har Jernbanen.dk en rigtig spændende artikel: Lyntogenes Triumftog mod Lillebælt.

  I morgen lørdag den 15. maj 2010, holder DSB Museumstog fremvisning af det nyrenoveret MS-lyntog ved Lyntogshallen på Otto Busses Vej i København. Det starter kl. 10.00, og der vil blive kørt en lille prøvetur til ære for de besøgende.

  Opdatering søndag d. 16. maj 2010: Nyrestaureret lyntog præsenteret i København.

  Opdatering fredag d. 21. maj 2010: Video – DSB Museumstog – Præsentation af MS 401/402.

  Her under er et par billeder fra Google Images af den gamle Lillebæltsbro og af MS-lyntoget, som der i en nær fremtid venter på prøvekørsel i Sønderjylland:

  www.train-spotter.dk

  Tags: , , , ,
 

2 responses to “Den gamle Lillebæltsbro fylder 75 år i dag” RSS icon


Efterlad en kommentar